Військовий експерт: Головний інформаційний фронт для України - в Європі та США

Військовий експерт: Головний інформаційний фронт для України - в Європі та США

Укрінформ
Головний інформаційний фронт України, на якому точиться запекла боротьба за "лідерів думок" та за суспільні настрої, знаходиться сьогодні не на Сході України, а в Європі та в Америці.

Таку парадоксальну, на перший погляд, думку висловив директор Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння  Валентин Бадрак під час міжнародного форуму "Комунікаційно-контентна безпека в умовах гібридно-месіанських агресій путінської Росії". Згаданий захід відбувся в четвер у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

"Міністерство інформаційної політики зайнято вирішенням проблем на передовій лінії оборони та, переважно, інформаційним фронтом на Сході України. Насправді, наш головний інформаційний фронт знаходиться в Європі й в Америці. Це найбільш важливий фронт. У нас немає відповідних представництв за кордоном або в міжнародних організаціях. Між тим, Росія працює з експертним середовищем та поставила «на потік» використання лідерів думок", - сказав експерт.

Він зауважив, що в цій діяльності путінська Росія використовує  політиків вищого рівня, італійських та французьких парламентаріїв і навіть ветеранів американської розвідки, які у 2014 році "не побачили" російської присутності на Сході України.

"Це глобальна проблема. Потрібні серйозні зусилля, щоб піднімати імідж України за кордоном, особливо в Європі", - наголосив Бадрак.

Експерт бачить перспективу у наданні координуючої ролі у цій діяльності РНБО України та у налагодженні оперативної взаємодії державного та цивільного секторів, у роботі на випередження, яка єдина спроможна допомогти Україні ефективно протистояти  атакам в глобалізованому інформаційному просторі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-