Зростання соціалки - не фантики друкувати: Розенко сказав, що заважає підвищити виплати

Зростання соціалки - не фантики друкувати: Розенко сказав, що заважає підвищити виплати

Укрінформ
Віце-прем'єр Павло Розенко пояснив, чому не можна уже зараз розпочати другий етап підвищення соціальних стандартів, який заплановано на 1 грудня.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "UA:Перший", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Як людина, яка відповідає за соціальну політику, я хотів би, щоб стандарти соціальні зростали більш агресивно, більшими темпами, але треба чітко зрозуміти, що для будь-якого, навіть мізерного підвищення соціального стандарту, потрібен додатковий ресурс. І ми повинні зрозуміти, що він може бути не надрукований у вигляді фантиків і розданий людям, як було це колись раніше, а цей додатковий ресурс у державний бюджет має принести економіка", - сказав Розенко.

Він також пояснив, що дефіцит Пенсійного фонду України пов'язаний якраз зі зменшенням ставки єдиного соціального внеску з 40% до 22%.

"Влада свідомо пішла на цей крок, аби зробити крок назустріч бізнесу, назустріч підприємствам, зменшити податковий тиск і дати можливість запустити бізнесу економіку України. Таким чином, ми робимо крок до того, аби економіка детінізувалася, аби були створені додаткові робочі місця і за рахунок того, що підприємці отримали додатковий ресурс від зниження податків, частину цих податків все-таки пустити на збільшення заробітних плат і як наслідок, підвищення доходів Пенсійного фонду", - наголосив віце-прем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-