Афанасьєв і Солошенко подали прохання про помилування

Афанасьєв і Солошенко подали прохання про помилування

Укрінформ
Українські політв'язні Геннадій Афанасьєв і Юрій Солошенко, засуджені в РФ, написали прохання про помилування на ім'я президента Росії.

Про це повідомив "Інтерфаксу" в понеділок адвокат Олександр Попков.

"Уже в Москві моєму підзахисному представниками Росії було настійно запропоновано написати прохання про помилування, що він і зробив. Він написав прохання без визнання провини", - сказав Попков, який представляє інтереси Афанасьєва.

За словами адвоката, звернення до президента РФ з проханням про помилування Афанасьєву було запропоновано "для спрощення процедури передачі в Україну як найбільш простий спосіб".

Геннадій Афанасьєв проходив у справі про створення на території Криму "терористичного угрупування" і був засуджений у Росії минулого року на сім років колонії суворого режиму як "ймовірний спільник" українського кінорежисера Олега Сенцова.

Сенцова російський суд у серпні 2015 року засудив до 20 років колонії суворого режиму за створення на території Криму "терористичного угрупування".

Солошенка суд РФ визнав винним у шпигунстві в жовтні 2015 року. Мосміськсуд засудив колишнього гендиректора держпідприємства "Виробниче об'єднання "Зоря" (Полтава) на шість років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Раніше Президент України Петро Порошенко повідомив про ймовірність швидкого звільнення Афанасьєва і Солошенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-