«Верховний суд» Криму залишив Чийгоза під арештом

«Верховний суд» Криму залишив Чийгоза під арештом

Укрінформ
Апеляційну скаргу на рішення про продовження арешту заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтему Чийгозу залишили без задоволення.

Таке рішення ухвалив 27 травня підконтрольний Росії Верховний суд Криму, повідомляє на своїй сторінці у Facebook глава ЦВК курултаю Заїр Смедляєв.

«Сьогодні відбулося судове засідання з розгляду апеляційної скарги адвоката Ахтема Чийгоза на продовження терміну утримання під вартою до 22 липня. Традиційно апеляцію залишили без задоволення», - пише Смедляєв.

Нагадаємо, Ахтема Чийгоза утримують у катівнях ФСБ в окупованому Криму з 29 січня 2015 року. Йому інкримінували частину 1 статті 212 Кримінального кодексу Російської Федерації («організація масових заворушень»), яка передбачає позбавлення волі строком на 10 років. Причиною арешту стала участь заступника голови Меджлісу у мітингу перед приміщенням Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року.

У кримінальній справі про масові заворушення під час мітингу 26 лютого 2014 року біля Верховної Ради Криму - шестеро обвинувачених. Троє з них, Ахтем Чийгоз, Мустафа Дегерменджі і Алі Асанов, утримуються у СІЗО-1 Сімферополя, ще троє - Ескендер Кантемир, Арсен Юнусов і Ескендер Емірвалієв - очікують вироку вдома - їх узяли на поруки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-