Лотереї під санкціями: суд долучив до справи СБУ

Лотереї під санкціями: суд долучив до справи СБУ

Укрінформ
Вищий адміністративний суд долучив Службу безпеки України як третю сторону у судовій справі щодо позову оператора державних лотерей "М.С.Л." до державних органів.

Про це повідомила головуюча суддя Вищого адміністративного суду Світлана Головчук, передає кореспондент Укрінформу.

За її словами, саме за пропозиції СБУ товариство "М.С.Л." було включено до санкційного списку, а відтак, рішення суду може вплинути на права і обов'язки цієї установи. Тому СБУ буде виступати як третя сторона у даній справі.

"Рішення РНБО приймалось відповідно до пропозиції, щодо застосування санкцій до товариства "М.С.Л.", які вносились Службою безпеки України. Вважаю, що таким чином предмет даної справи стосується визначений законом компетенції СБУ", - наголосила суддя.

У зв'язку із появою нового учасника справи, слухання було вирішено перенести на 2 червня 2016 року.

Після засідання суду керівник юридичного управління "М.С.Л." Марина Слободніченко зазначила, що компанія-позивач повністю підтримує таке рішення, оскільки саме СБУ виступила ініціатором внесення компанії до санкційного списку.

"Залучення СБУ як третьої особи є для нас позитивним фактором, це саме той орган, який ініціював введення санкцій проти нашої компанії. Тому, ми сподіваємося, що будуть відкриті ті закулісні підстави, які не дають нам жити вже понад рік", - зазначила Слободніченко.

Вона вкотре наголосила на незаконності звинувачень, бо, за словами юриста, "М.С.Л." не здійснила жодних дій, через які їй можна було б внести до санкційного списку. За словами представниці компанії, не тільки державна лотерея втрачає значні кошти через обмежувальні заходи, але і бюджет України за період судової тяганини втратив майже 700 мільйонів гривень.

Як повідомляв Укрінформ, компанія "М.С.Л." вимагає визнати незаконним та скасувати указ Президента України від 16 вересня 2015 року №549/2015 щодо включення "М.С.Л." до переліку осіб, до яких застосовуються персональні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-