Лотереї під санкціями: суд

Лотереї під санкціями: суд "М.С.Л." відклали на два тижні

Укрінформ
Вищий адміністративний суд України переніс розгляд справи щодо правомірності включення компанії "М.С.Л." до "санкційного списку" на 26 травня 2016 року.

Таку ухвалу винесла сьогодні, 12 травня, головуюча на засіданні суддя Світлана Головчук. За її словами, справу перенесено через відсутність важливих документів у представника Президента України, до якого "М.С.Л." подала позов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"ВАСУ вдруге зобов'язує відповідача надати усі необхідні документи стосовно внесення компанії "М.С.Л." у перелік юридичних осіб, до яких передбачено застосування персональних санкцій", - зазначила суддя Головчук.

Представник Президента Дмитро Гуцал пояснив відсутність документів тим, що деякі з них перебувають під грифом "секретно", і для їх отримання необхідний час. Також Гуцал запевнив суддів, що усі необхідні документи надійдуть до ВАСУ найближчим часом.

У свою чергу, позивачі сподіваються, що наступне засідання дасть відповідь на запитання, чому компанія була внесена до "санкційоного списку".

Після засідання суду головний акціонер компанії "М.С.Л." Маркос Шиапаніс зазначив, що такі рішення є безпідставними і суперечать нормам Конституції та законодавству України, а також рішенням та практиці Європейського суду з прав людини.

"Ми неодноразово інформували державні органи про склад своїх акціонерів, ініціювали об'єктивну перевірку реального складу акціонерів компанії і зверталися з проханням до СБУ провести таку перевірку, щоб уникнути провокацій. Але це не призвело до очікуваного нами результату", - заявив Шиапаніс. За його словами, "тиск на легальний бізнес є неприйнятним для країн Європейської спільноти, до якої прагне увійти Україна. Спочатку мають бути надані докази, конкретні факти порушення закону такою компанією. І тільки тоді, якщо є реальна причина, - застосовувати певні обмеження. На жаль, нам ніхто не надав інформації, що стало причиною застосування до нас санкцій".

Як повідомляв Укрінформ, головний акціонер компанії "М.С.Л." Шиапаніс вимагає визнати незаконним та скасувати Указ Президента України від 16 вересня 2015 року №549/2015 щодо включення "М.С.Л." до переліку осіб, до яких застосовуються персональні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-