Обвинувальний акт щодо екс-командира львівського «Беркута» вже у суді

Обвинувальний акт щодо екс-командира львівського «Беркута» вже у суді

Укрінформ
Генеральна прокуратура України направила до Печерського районного суду міста Києва обвинувальний акт стосовно колишнього командира батальйону міліції особливого призначення «Беркут» ГУМВС України в Львівській області, за фактами вчинення протиправних дій під час протестних акцій.

Про це повідомляє Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Зокрема, обвинуваченому інкримінується перевищення влади та своїх службових повноважень під час подій 18.02.2014 на вулицях Інститутській, Кловському узвозі та Михайла Грушевського в м. Києві, тобто умисне на виконання явно злочинного наказу, з метою перешкоджання проведенню зборів, демонстрації, вуличної ходи, вчинення дій особисто та підлеглими, які явно виходять за межі наданих прав та повноважень, та що супроводжувалось застосуванням насильства, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілих діями внаслідок чого постраждали 72 учасника цих акцій, а також перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та застосування насильства до 2 журналістів, що в сукупності призвело до тяжких наслідків, а також організації погроз заподіяння шкоди здоров'ю, заподіянні легких тілесних ушкоджень та побоїв керівнику політичної партії України - народному депутату України, народним депутатам України у зв'язку з їх державною та громадською діяльністю, за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 41, ст. 340, ч. 4 ст. 41, ч. 3 ст. 365, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 365, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 171, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 346 КК України.

У ГПУ нагадали, що за результатами розслідування подій, що відбувалися 18.02.2014 на вулицях Інститутській, Кловському узвозі, Михайла Грушевського та Кріпосному провулку в м. Києві в організації розгону акції протесту та застосування насильства до протестувальників, також повідомлено про підозру п'яти особам з числа керівництва держави та правоохоронних органів, які оголошені в розшук, та трьом правоохоронцям - виконавцям цих протиправних дій, обвинувальні акти щодо яких уже розглядаються у суді.

Досудове розслідування щодо встановлення інших організаторів та виконавців вчинених злочинів під час цих подій триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-