Справа Майдану: адвокат екс-комроти «Беркута» просить зняти

Справа Майдану: адвокат екс-комроти «Беркута» просить зняти "браслет"

Укрінформ
У Подільському райсуді Києва проходить підготовче засідання у справі проти екс-командира 1-ї роти київського батальйону «Беркут» Михайла Добровольського щодо нападу на представників Автомайдану у січні 2014-го на вулиці Щорса та у Кріпосному провулку столиці.

Як повідомляє Громадське, адвокат Добровольського звернувся до суду з проханням розглядати справу колегією з трьох суддів, а не одного, оскільки, на його думку, справа є політичною.

«Вважаємо цю справу політичною, а не кримінальною. На суд можливий політичний тиск», – сказав адвокат.

Крім того, адвокат також вважає, що запобіжний захід у вигляді носіння електронного браслету має бути знятий, оскільки Добровольський «вже рік його носить, з'являється в суд і не порушує запобіжний захід».

У відповідь прокурор наголосив на необхідності запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання, носіння електронного браслету і зобов'язання не полишати межі Київської області.

Крім того, адвокат підозрюваного просить викликати в суд як свідків екс-командира київського «Беркута» Сергія Кусюка та колишнього заступника начальника міліції Києва Петра Федчука. Вони обидва оголошені у розшук.

Фото: Громадське

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-