Літак із ГРУшниками вилетів 40 хвилин тому - адвокат

Літак із ГРУшниками вилетів 40 хвилин тому - адвокат

Укрінформ
Літак зі спецпризначенцями ГРУ РФ Олександром Александровим і Євгеном Єрофеєвим вилетів з України 40 хвилин тому.

Про це у коментарі BBC повідомив адвокат Александрова Валентин Рибін.

"Борт із Александровим і Єрофеєвим вилетів 40 хвилин тому. Вони бадьорі, в нормальному настрої. Їхній фізичний стан нехай оцінюють уже російські лікарі", - сказав Рибін.

При цьому він не повідомив подробиць: "Щодо того, як цей обмін став можливим, мені відомо стільки ж, скільки й вам. Зрозуміло, що були якісь вступні. Мабуть, прискорення додали якісь взаємні інтереси Росії й України", - сказав адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, уранці 25 травня російський "Інтерфакс" поінформував, посилаючись на свої джерела, що літак Президента України вилетів в Ростов-на-Дону для повернення Надії Савченко в Україну. За даними агентства, на борту перебували спецпризначенці Головного розвідуправління РФ Олександр Александров і Євген Єрофеєв, яких мали обміняти на Савченко.

За даними українських ЗМІ, спецпризначенці вилетіли іншим літаком - урядовим бортом РФ з аеропорту "Жуляни".

Обмін Савченко на Єрофеєва й Александрова став можливий після того, як 23 травня набув чинності вирок засудженим росіянам. Савченко була засуджена 22 березня. Спочатку передбачалося, що Росія і Україна формально скористаються угодою, яка передбачає видачу укладених для подальшого відбування покарання на батьківщині. Але 25 травня стало відомо, що Петро Порошенко отримав прохання про помилування Єрофеєва й Александрова, а Володимиру Путіну направили прохання про помилування Савченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-