ЗМІ пишуть, що обмін Савченко на ГРУшників може відбутися сьогодні

ЗМІ пишуть, що обмін Савченко на ГРУшників може відбутися сьогодні

Оновлено
Укрінформ
Українська льотчиця Надія Савченко може повернутися в Україну  у другій половині дня.

Про це "Українській правді" повідомили співрозмовники, цю інформацію також повідомляє Інтерфакс з посиланням на свої джерела.

За інформацією УП, літак з Савченко летітиме з РФ одночасно з іншим літаком, який з України повезе ГРУшників Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва. Нібито, вони вилітатимуть одночасно.

За даними Reuters, Президент Петро Порошенко вже підписав указ про помилування Олександрова та Єрофєєва.

А російський Інтерфакс повідомив, що помилуваних ГРУшників до Ростова-на-Дону привезуть персональним літаком Порошенка. За даними російських джерел, обмін має пройти не «в небі», а в аеропорту.

Водночас, за даними УНІАН,  літак Порошенка прибув до Ростова, щоб забрати Савченко.

Адвокат Надії Савченко Ілля Новіков обіцяє повідомити "важливу новину" протягом двох годин. Про це пише Інтерфакс-Україна.

В аеропорту Гостомеля в Київській області приземлився урядовий літак Російської Федерації. Про це в середу, 25 травня, повідомляє Лента.ру з посиланням на сайт Flightradar24.com.

Видання уточнює, що повітряне судно входить в спеціальний льотний загін «Росія», що займається перевезеннями посадових осіб РФ. Лайнер вилетів з московського аеропорту «Внуково» о 9:32 мск, приземлився в Київській області о 10:55.

Водночас у Кремлі кажуть, що не володіють інформацією щодо прильоту до Ростова-на-Дону літака Президента України Петра Порошенка для обміну Надії Савченко на двох російських спецназівців, засуджених в Україні.

Про це заявив російському "Інтерфаксу" прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

"Не володію такою інформацією", - заявив він.

Раніше "Інтерфакс" повідомив, посилаючись на свої джерела, що літак Порошенка  найближчими годинами приземлиться в аеропорту Ростова-на-Дону, де його чекає засуджена в Росії народний депутат Надія Савченко.

Водночас українські джерела інформації про можливість обміну в найближчі години Надії Савченко на російських спецназівців не відповідають. Так, Укрінформ намагався додзвонитися до прес-секретаря Президента України Святослава Цеголка, сестри Надії Савченко Віри, першого заступника голови Верховної Ради Ірини Геращенко і прес-секретаря Бориспільського аеропорту.

Обмін Савченко на Єрофеєва і Александрова став можливий після того, як 23 травня набув чинності вирок засудженим росіянам. Савченко була засуджена ще раніше. Спочатку передбачалося, що Росія та Україна формально скористаються угодою, яка передбачає видачу ув'язнених для подальшого відбування покарання на батьківщині. Але 25 травня стало відомо, що Петро Порошенко отримав прохання про помилування Єрофеєва і Александрова, а Володимиру Путіну направили прохання про помилування Савченко. У будь-якому разі, із самого початку було очевидно, що після прибуття на батьківщину усіх трьох ув'язнених буде звільнено. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-