Кличко заявив про

Кличко заявив про "декомунізацію" 150 київських вулиць

Укрінформ
Процес декомунізації у Києві триває відповідно до вимог закону, не зважаючи на те, що деякі пам'ятники радянського періоду дуже складно і дорого демонтувати.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляється на його сайті.

"Останнім часом багато інформації, яка не відповідає дійсності, багато спекуляцій. І хочу підкреслити: це неправда, що Київ провалив декомунізацію! Київ - перший в Україні щодо перейменування вулиць. Майже 150 вулиць вже перейменовані, нам залишилося близько 10 перейменувати. В цьому напрямку робота триває, - щоб в Києві не залишилося нагадувань про тоталітарний режим", - наголосив він в ефірі "Радио Вести".

Мер підкреслив, що деякі пам'ятники радянських часів у столиці дуже складно і дорого демонтувати, але процес "декомунізації" триває відповідно до вимог закону.

"Залишається поки недемонтованим, наприклад, пам'ятник чекістам. Це 70 тон граніту! І потрібна спецтехніка, щоб його зняти і перевезти. А на це потрібні бюджетні кошти. І цю проблему ми зараз вирішуємо. Або, наприклад, Батьківщина-мати, пам'ятник Щорсу - це об'єкти міністерства культури і без його висновків, самостійно, ми їх демонтувати не можемо. Те ж саме - з Аркою Дружби народів", - зазначив Кличко.

Він додав, що меморіальні дошки і пам'ятники, які демонтували, поки звезли на відкритий майданчик в Жулянах. "Сьогодні ми ведемо попередні переговори з деякими установами, де є майданчики, на яких можна було б розмістити музей тоталітаризму. Але остаточне рішення про те, де саме він буде перебувати, має ухвалити Київрада", - зауважив Кличко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-