У Пенсійному фонді кажуть, що 80-мільярдний дефіцит не завадить виплатам

У Пенсійному фонді кажуть, що 80-мільярдний дефіцит не завадить виплатам

Укрінформ
Дефіцит Пенсійного фонду не є новою проблемою, але це жодним чином не заважає здійсненню виплат пенсій громадянам.

Про це голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний заявив в ефірі "112 Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується дефіциту Пенсійного фонду, то це питання не нове. У цьому році значні кошти виділяються з державного бюджету до бюджету Пенсійного фонду, а це майже 145 мільярдів гривень. З цих коштів на покриття дефіциту бюджету пенсійного фонду спрямовується понад 80 млрд грн", - сказав Зарудний.

Водночас він запевнив, що це не є такою проблемою, через яку пенсійні виплати можуть бути загальмовані. "На сьогодні Пенсійний фонд вчасно і в повному обсязі здійснює усі належні виплати пенсіонерам. У нас немає жодних затримок чи збоїв у здійсненні цих виплат. Буквально завтра ми завершуємо фінансування виплат пенсій травня", - додав голова правління ПФУ.

При цьому він визнав, що дефіцит ПФ зріс у порівнянні з попереднім роком. "Насамперед це пов’язано із тим, що, як ви знаєте, у цьому році майже удвічі зменшено ставку єдиного соціального внеску, який є основним джерелом надходжень до Пенсійного фонду. Тому відповідні втрати ПФУ компенсовано з державного бюджету", - додав Зарудний.

На його думку, для того, щоб вирішити питання, пов'язані із дефіцитом, варто прийняти низку законодавчих актів. "Певні пропозиції вже передані урядом до парламенту. Над деяким пропозиціями ми працюємо, зокрема, і міністерство соціальної політики, Пенсійний фонд, міністерство фінансів. Думаю, найближчим часом ці пропозиції також можуть з’явитися у парламенті", - додав голова правління Пенсійного фонду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-