Розенко запевняє, що катастрофи з пенсіями не буде

Розенко запевняє, що катастрофи з пенсіями не буде

Укрінформ
Ніякої катастрофи в Пенсійному фонді не буде, запевняє віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Безумовно, фінансова ситуація Пенсійного фонду непроста, але я переконую всіх, і запевняю вас, що ніякої катастрофи в Пенсійному фонді не буде. Пенсіонерам нема чого хвилюватися, держава забезпечить своєчасну та в повному обсязі виплату всіх своїх пенсійних зобов'язань перед громадянами. Необхідні кошти для цього в державному бюджеті є, більше того, є кошти і на підвищення мінімальної пенсії з травня, і кошти на підвищення мінімальної пенсії, яка відбудеться з 1 грудня 2016 року", - заявив Розенко.

Водночас Розенко визнав, ситуація у ПФУ не є простою, але не погодився із учорашньою заявою міністра соціальної політики Андрія Реви, що дефіцит Пенсійного фонду становить уже 145 мільярдів гривень - і ситуація з виплатами пенсій близька до катастрофічної. "Не зовсім коректно називати це дефіцитом. Це, скажімо так, допомога держави Пенсійному фонду, який покриває і дефіцит ПФУ, що складає близько 60 млрд, і  соціальні програми, а це приблизно 80 млрд грн», - сказав віце-прем'єр-міністр.

Розенко також вкотре наголосив, що питання підвищення пенсійного віку на сьогодні не стоїть на порядку денному. Віце-прем'єр-міністр зазначив, що позиція і уряду, і Президента полягає в тому, що зараз потрібно застосувати інші заходи з наповнення бюджету Пенсійного фонду, ніж підвищення пенсійного віку.

"Тому на сьогодні уряд не вноситиме жодних ініціатив щодо підвищення пенсійного віку в Україні", - підкреслив Розенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-