Міністр заговорив про

Міністр заговорив про "катастрофу" з пенсіями

Укрінформ
В Україні назріває катастрофа з пенсійними виплатами, оскільки дефіцит пенсійного фонду, який у минулому році становив 80 млрд грн, сьогодні зріс до 145 мільярдів гривень. 

Про це в ефірі програми «Свобода слова» заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.

"Якщо у 2014 році дефіцит Пенсійного фонду становив 80 мільярдів гривень і вирішувалося питання, як його покрити, то було прийнято рішення оподаткувати пенсії, що дало 1 мільярд 800 мільйонів.. Через рік прийняли рішення знизити ставку єдиного соціального внеску з 38 до 22%. Після цього деякі наші економісти стверджували, що як тільки ми знизимо ставку єдиного соціального внеску, недобір коштів перекриється", – цитує Реву ZIK.

Міністр додав, що минули 5 місяців, і дефіцит пенсійного фонду, який минулоріч становив 80 млрд грн, становить сьогодні 145 млрд грн.

За його словами, "ми взяли 65 млрд грн і віддали великому бізнесу, сподіваючись, що йому буде соромно, і він поверне через підвищення заробітних плат і сплату внесків до Пенсійного фонду. Цього не сталося".

«Україна сьогодні опинилися у ситуації, коли фактично назріває катастрофа з пенсійними виплатами, а саме з дефіцитом Пенсійного фонду», - сказав Рева. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-