В Одесі відбулася презентація історичного дослідження

В Одесі відбулася презентація історичного дослідження "Українська традиція"

Укрінформ
У рамках XVII Всеукраїнської виставки-форуму "Українська книга на Одещині" відбулась презентація історичної монографії відомого філософа-дослідника Євгена Акимовича "Українська традиція".

У читальному залі інформаційно-ресурсного центру "Вікно в Америку" з автором наукової праці, що досліджує історію Української держави від правніх часів до сучасності, зустрілися місцеві історики, студенти та представники громадськості, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я називаю таких учених, як доцент кафедри філософії Одеського національного економічного університету Акимович, волонтерами українства - за невтомну працю з дослідження історико-культурного коду України, особливостей становлення і феномену української нації, що спирається на визначальні риси менталітету. Нове грунтовне дослідження - про українську традицію, без якої, стверджує автор, немає цілісності національного життя, бо народу без традиції не існує як єдиного організму", - зазначив керівник редакційно-видавничої фірми "Прес-кур'єр" Йосип Бурчо.

"Українська традиція, що триває вже сотні років, відбиває непохитну волю народу до суверенного розвитку. Це традиція боротьби і перемог, і сьогодні весь світ став свідком самовідданості українців у протистоянні московській агресії", - акцентував Бурчо.

Автор монографії Акимович зауважив, що упродовж років, присвячених цьому дослідженню, він збагнув, що українці мають одну спільну визначальну рису зі швейцарцями. Це непохитне багатовікове відстоювання свого права на суверенний розвиток. На думку Акимовича, волелюбність та незламність у відстоюванні європейської перспективи українці успадкували від козацтва, згодом цю традицію підтвердили вояки ОУН-УПА та Герої Небесної сотні.

"На цю українську традицію, власне, й звернула увагу два роки тому російська правозахисниця Валерія Новодворська. Вона публічно застерегла: "Дарма Путін зв'язався з українцями, він пробудив волелюбний дух ОУН і УПА. Українці знову згадали, що означає боротися за свободу і за свою честь. Тепер їх не зупинити... Бо їм добре відомо, що таке жити під гнітом жадібного й властолюбного тирана", - зацитував Акимович.

Своїми враженнями від книги-дослідження поділились також провідний бібліотекар відділу міжнародних проектів Ганна Єфімова, письменник Станіслав Стриженюк, журналістка Ольга Сіра, Валентина Черевиченко та інші учасники презентації.

XVII Всеукраїнська виставка-форум "Українська книга на Одещині" розгорнута на базі Одеської національної наукової бібліотеки Українською асоціацією видавців та книгорозповсюджувачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-