Україна вже давно мислить по-європейському - Нищук

Україна вже давно мислить по-європейському - Нищук

Укрінформ
Міністр культури Євген Нищук вважає, що країни Європейського Союзу мають не тільки тримати відчиненими двері для України, а й запрошувати до вступу, бо завдяки величезному людському потенціалу країна може збагатити Європу.

Про це він заявив у ексклюзивному коментарі Укрінформу в рамках святкування Дня Європи у Києві. 

"Попри всі складнощі, які в нас є на сході, попри політичні, побутові проблеми, ми все одно не втрачаємо надії (на вступ до ЄС - ред.). Ми є незламними борцями за те, щоб Європа нас передусім визнавала, тримала відкриті двері, усвідомлювала, що тут насправді є дуже прогресивний сильний, потужний людський потенціал і ресурс", - сказав Нищук.

Він також висловив побажання, щоб на шляху України до Європи "подекуди не було бюрократії, яка трапилася насправді в Нідерландах, "прокачаних" певними силами". 

"Бо стан, подібний до того, який зараз є у багатьох людей (в Україні - Ред.), мав би продемонструвати нідерландцям, що, шановні, ви, навпаки, просіть нас, запрошуйте нас, тому що ми збагатимо Європу", - переконаний Нищук.

Він нагадав, що хоча Україна "повноцінно" й не прийнята до ЄС, вона є асоційованим членом європейської спільноти. На його думку, це є доказом того, що ментально і традиційно Україна давно є країною з європейським мисленням.

"Але Європа ще не до кінця усвідомила, що хлопці, яких ми називаємо Героями Небесної Сотні, а також ті, які загинули на сході, - поклали життя за цінності, прописані в європейських деклараціях. Це захист свободи та власної гідності", - підсумував міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-