Корпус Азов рушив до Верховної Ради

Корпус Азов рушив до Верховної Ради

Фото
Укрінформ
Колона активістів Цивільного корпусу "Азов" вирушила від Національного музею історії України в Другій світовій війні до Верховної Ради України. Вони виступають проти ухвалення рішення щодо проведення виборів на окупованих територіях Донбасу під дулами автоматів.

Колона налічує близько 10 тисяч осіб, представників  корпусу "Азов" з усієї України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз рушаємо на Верховну Раду, не дамо їм підписати капітуляцькі домовленості", - закликав представник Цивільного корпусу "Азов" у гучномовець.

Активісти переконані:  вибори на Донбасі мають проводитися на основі вимог Української Нації. Зокрема, після звільнення всіх заручників, виведення російських військ з території України, роззброєння сепаратистських формувань, відновлення українського контролю над кордоном. Крім того, вибори на Донбасі мають проходити за українським законодавством.

Перед колоною рухаються два позашляховики. На одному встановлені колонки, в іншому - великий барабан, в який постійно б'ють два чоловіки в козацькому одязі. Протестувальники запалили фаєри.

На шляху слідування колони, на кожному перехресті стоять групи поліцейських у бронежилетах із шоломами та собаками. Чимала кількість правоохоронців супроводжує активістів, дороги перекрито.

Біля Верховної Ради України планується передати вимоги активістів депутатам. 

Як підтверджує в Твіттері журналіст Олексій Мацука, до протестувальників прийшов Степан Хмара.

Фото: @alexmazuka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-