Джамала про Євробачення: Це стовідсоткова перемога музики

Джамала про Євробачення: Це стовідсоткова перемога музики

Укрінформ
Джамала відкидає звинувачення російської сторони в тому, що її перемога має політичне забарвлення.

Про це вона заявила на прес-конференції в Укрінформі.

"Мені здається, що це була абсолютно стовідсоткова перемога музики. Я давала дійсно більше сотні інтерв'ю, зокрема й на загальних прес-конференціях, і кожен журналіст мені дякував за те, що я беру участь цього року, бо це підвищує рівень конкурсу. Вони не знали, що означає "1944", не розуміли, що саме я співаю у приспіві, але вони дякували за музику", - підкреслила Джамала.

За її словами, це стало зрозуміло відразу - "з першої репетиції, коли всі вже почули пісні наживо".

"Я казала про те, що не вірю відеокліпам, я не вірю флешці альбомній пісень, які представлені, я вірю тільки в живий перформенс. От на сцені, в той самий час, коли ти співаєш, там і буде дійсний переможець. Там буде зрозуміло всім... І з першої репетиції посипались такі заяви, що я - переможниця, тому що всі почули 42 пісні - і вони достатньо рівні і за звучанням, і за змістом: бла-бла-бла... Я відрізнялась і за змістом, і за саундом, звучанням", - сказала Джамала.

До речі, й розпочала прес-конференцію співачка з подяки всім, хто в неї вірив, адже сама була впевнена в своїй перемозі.

"Я дуже хотіла цієї перемоги. Я, можливо, трішечки зухвало казала це, що я їду за перемогою. Всі трішечки посміхалися, ніхто не вірив, але, дійсно, в нас усе вийшло. Я дякую всім, хто вірив", - наголосила артистка.

Нагадаємо, представниця України Джамала перемогла на міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення-2016" з композицією "1944", присвяченою депортації кримських татар.

На конкурсі діє система голосування, за якою 50% голосів дають представники національного журі країни, а 50% - глядачі. Цього року професійне журі надало перевагу представниці Австралії Дамі Ім, а більшість глядачів проголосувала за виступ росіянина Сергія Лазарєва. Українська співачка в обох випадках посіла другу позицію (211 балів від журі та 323 - за результатами смс-голосування), однак сумарний результат - 534 бали - вивів Джамалу на перше місце. Австралійка з 511 балами посіла другу сходинку, а представник РФ, який набрав 361 бал, став третім.

Відразу після конкурсу російські діячі стали заявляти, що перемога представниці України має політичний підтекст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-