Образ Росії в Європі вже не дозволяє їй цензурувати Євробачення - експерт

Образ Росії в Європі вже не дозволяє їй цензурувати Євробачення - експерт

Укрінформ
Образ Російської Федерації у Європі не дозволив їй накласти цензуру на цьогорічні пісенні змагання "Євробачення", як це було у 2009 році.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу у Франції, таку думку, коментуючи сьогодні результати міжнародного конкурсу естрадної пісні серед країн-членів Європейського мовного союзу (EBU) телеканалу France-3 висловив французький експерт, журналіст і відомий музичний критик Бертран Дісале (Bertrand Dicale).

"У попередні роки конкурс "Євробачення" був досить обачним, щоб попередньо піддаватися цензурі. Це було лише у випадку з грузинською піснею, яку Росія цензурувала ще до початку конкурсу. Тоді її дискваліфікували. Цього року все по-іншому. Це може свідчити про образ Росії в європейських державних установах", - зазначив він.

Один з найбільш популярних телеканалів France-3 нагадав глядачам, що переможницю "Євробачення-2016" вітали у своїй країні, як королеву. "Зворушена до сліз, українська співачка Джамала віддала данину своєму народу, кримським татарам. Вона виконувала пісню рідною мовою, у якій згадується депортація кримських татар Сталіним у 1944 році з Криму, захопленого Росією два роки тому", - йдеться у телесюжеті.

ЗМІ зазначає, що тоді як в Україні ця перемога має "контрастні акценти", у Росії суперечка через перемогу українки на "Євробаченні" набирає конкретних обрисів.

"Російський учасник Сергій Лазарєв, попри результати громадського голосування, програв, і тепер росіяни погрожують бойкотувати цей міжнародний конкурс наступного року, який проходитиме в Україні", - зазначає France-3.

Як повідомлялося, у 2009 році пісня, яка повинна була представляти Грузію на "Євробаченні", була дискваліфікована через двозначний політичний сенс назви. "We don’t wanna Put In" на слух сприймалася як "We don’t wanna Putin", що у той час могло натякати на прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна. Після заявленого Москвою протесту та пропозиції EBU змінити вибір пісні, Грузія вирішила відмовитися від участі в конкурсі.

Фото: franceinfo.fr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-