Український центр у Москві з 8 травня - без прапора

Український центр у Москві з 8 травня - без прапора

Укрінформ
Український культурний центр(УКЦ) у Москві на Старому Арбаті, що працює на підставі двосторонньої угоди з РФ, п'ятий день працює без національного прапора України.

Це підтвердили кореспондентові Укрінформу в УКЦ у Москві.

«Ще у березні, після того, як вандали поглумилися над прапором, розміщеному на фронтоні будівлі, прапор України розмістили на даху. Але напередодні Дня Перемоги до нас прийшли й офіційно зняли його. В даний момент над Український культурним центром у Москві на Арбаті прапора країни немає», - сказали в УКЦ.

Нагадаємо, 11 березня російські радикали у масках при повному потуранні поліції й перехожих (за винятком однієї людини) напали на Національний культурний центр України у Москві. Державний прапор України було зірвано й спалено, а офіційні таблички облили червоною фарбою.

Після цього, як повідомляють українські ЗМІ, було вирішено розмістити прапор на даху будівлі. Проте, як з'ясувалося, звідти прапор було добре видно з будівлі МЗС РФ і інших російських держустанов. У результаті у культурний центр прибули російські поліцейські у супроводі людей у штатському. Погрожуючи охоронцям фізичною розправою, вони забралися на дах і забрали прапор.

Як відомо, УКЦ є держвласністю держави Україна і працює на підставі двосторонньої угоди з РФ. Російський аналог - Російський центр науки та культури - працює у Києві за адресою: вул.Борисоглібська, 2.

Крім того, зараз заведено справу проти Бібліотеки української літератури у Москві. Планується її ліквідація.

Фото: ru-an.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-