У Ахметова підрахували, що тарифи для киян зростуть удвічі

У Ахметова підрахували, що тарифи для киян зростуть удвічі

Укрінформ
ПАТ "Київенерго" заздалегідь оцінює, що з 1 червня тарифи на гарячу воду і теплопостачання зростуть удвічі.

Зокрема, 1 кубометр гарячої води коштуватиме 77 грн, 1 гКалл тепла  (у будинках з лічильниками, - ред.) - 1345 грн, а опалення (у будинках без лічильників - ред.) коштуватиме 31 грн за 1 м квадратний, заявив журналістам комерційний диркетор "Київенерго" Євген Бушма, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Усі теплогенеруючі компанії, у тому числі "Київенерго", зобов'язані подати в НКРЕКП новий розрахунок. 5 травня НКРЕКП було прийнято рішення про те, щоб попередньо прийняти до розгляду проект тарифу. Якщо говорити про "Київенерго", то зростання по всіх категоріях тарифів передбачається практично вдвічі", - сказав Бушма.

За його словами, в проекті тарифів передбачено, що вартість 1 кубометра гарячої води зросте приблизно з 40 до 77 грн, ціна на 1 гКалл тепла підніметься з 657 грн до 1345 грн, ціна опалення за 1 метр квадратний зросте з 16 грн до 31 грн. Тарифи можуть бути переглянуті, проте істотних змін, швидше за все, не буде.

"Це прогноз тарифів, які можуть набрати чинності з 1 червня 2016 року. При цьому ціна для підприємств зросла з 1 травня в 2,3 раза. Комісія тарифи заздалегідь схвалила, далі йде певна процедура, в ході якої громадськість і органи місцевого самоврядування їх розглядає, далі НКРЕКП переглядає або затверджує тарифи", - додав Бушма.

Він наголосив, що у разі неоплати населенням рахунків, у компанії не буде можливості готуватися до опалювального сезону.

"Уряд обіцяє субсидувати тих, хто не може платити. Без оплати населенням уже поставлених послуг у нас не буде можливості провести необхідний комплекс робіт для підготовки до опалювального сезону", - прокоментував комерційний директор "Київенерго".

За його даними, компанія станом на 1 травня оцінює заборгованість населення за ЖКП у розмірі 950 млн грн. При цьому борг наростав поступово, а не утворився після перших етапів підвищення тарифів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-