Зубко про тарифи: Ми хочемо, щоб українці платили, як раніше

Зубко про тарифи: Ми хочемо, щоб українці платили, як раніше

Укрінформ
Впровадження заходів з енергозбереження дозволять зекономити до 45% енергоресурсів та, як наслідок, значно зменшити плату за житлово-комунальні послуги.

Про це на брифінгу заявив віце-прем'єр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми хочемо, щоб українці знову платили так само мало, як і раніше. Але не за рахунок дешевих енергоресурсів, а за рахунок ефективного споживання та термомодернізації", - сказав Зубко.

За його словами, Україні потрібен прозорий ринок житлово-комунальних послуг.

"Для прозорості ринку має бути нормальна законодавча база. Для цього нам важливо, щоб закон про житлово-комунальні послуги, який уже рік лежить у парламенті, нарешті пройшов друге читання. Неможливо управляти тим, чого ми не можемо виміряти", - розповів віце-прем’єр.

Зубко додав, що без проведення енергоаудиту, без ведення обліку неможливо розрахувати ефективність споживання та ефективно впровадити заходи з енергозбереження.

"Заходи з термомодернізації дадуть 45% економії. Але ми розуміємо, що енергонезалежність коштує дуже дорого, адже попередні 25 років нічого не робилося. Однак впровадивши необхідні заходи, Україна має потенціал стати не імпортером, а експортером газу", - констатував урядовець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-