США розкритикували злив інформації на сайті

США розкритикували злив інформації на сайті "Миротворець"

Укрінформ
У Вашингтоні вважають, що оприлюднення на сайті "Миротворець" особистих даних журналістів, які подавали документи на акредитацію для роботи в окупованих регіонах східної України, є протиправною.

З відповідною заявою виступила у середу директор прес-офісу Державного департаменту США Елізабет Трюдо, повідромляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми знаємо про доповіді щодо хакінгу (hacking – англ, у перекладі як злам закритої інформації, протиправна діяльність хакерів – ред.) персональної інформації деяких репортерів, які працювали або працюють на сході України", - зауважила представник зовнішньополітичного відомства США.

Вона підкреслила, що Сполучені Штати повністю підтримують фундаментальні принципи свободи преси. За її словами, журналісти відіграють критично важливу роль, особливо в зонах конфлікту.

Відповідаючи на уточнюючі запитання щодо формулювання, Трюдо підкреслила: "Ми назвали це хакінгом. Я не надаватиму цьому висловленню кримінального забарвлення, але ми назвали це так, і занепокоєні цим".

Як повідомляв Укрінформ, напередодні сайт "Миротворець" опублікував базу даних щодо понад чотирьох тисяч журналістів, які отримали акредитацію в самопроголошених "ДНР" та "ЛНР". У ній, зокрема, вказуються особисті контактні дані працівників медіа. При цьому автори матеріалу наголосили, що "ці журналісти співпрацюють з бойовиками терористичної організації".

У середу прокуратура міста Київ порушила кримінальну справу за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів шляхом оприлюднення їхніх персональних даних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-