Вагітним жінкам у Франції платитимуть за відмову від паління

Вагітним жінкам у Франції платитимуть за відмову від паління

Укрінформ
Французька влада проведе у лікарнях експеримент і спробує за допомогою грошей переконати вагітних жінок позбавитися від шкідливої звички – палити.

Про це повідомляє спеціалізоване видання Madame Figaro.

«За ініціативою управління лікарень міста Парижа і Національного інституту онкології у 17 французьких лікарнях проведуть експеримент. До участі у ньому запрошено жінок з терміном вагітності від 4,5 місяців, які палять (щонайменше 5 цигарок на добу)», - пише видання.

За даними ЗМІ, кожна з жінок перебуватиме під наглядом фахівців-медиків, які обізнані з проблемами, пов'язаними з пристрастю до тютюну. За кожен візит до фахівців жінка отримуватиме спеціальні купони, які прийматимуться в основних супермаркетах, магазинах для дітей і для будинку. Один візит до фахівця даватиме жінці від 20 євро. Якщо жінка відмовиться від паління, то нарахована сума може сягнути 300 євро. Відсутність нікотину в організмі жінок перевірятиметься за результатами аналізів.

Згідно з офіційними даними Міністерства охорони здоров'я Франції, кожна п'ята француженка палить під час вагітності. Франція - не перша країна, яка вигадала подібний спосіб переконати вагітних не вживати тютюн. У сусідній Швейцарії уряд з 2011 року сплачує вагітним за таке вольове рішення до 1,5 тис. франків (приблизно 1350 євро). У 2015 році університети Стерлінга і Глазго (Шотландія) провели експеримент, в якому взяли участь 612 вагітних жінок. Кожна п'ята заробила гроші, але палити кинули в результаті лише 9%, підсумовує Madame Figaro.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-