Припинено діяльність банди, яка тероризувала приватних перевізників

Припинено діяльність банди, яка тероризувала приватних перевізників

Відео
Укрінформ
Припинено діяльність міжрегіонального організованого угруповання, члени якого майже рік тероризували приватних автоперевізників з Луганської області.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів керівник прес-центру управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

"До складу банди входили п'ять раніше судимих жителів Харкова віком від 43-х до 58-ми років. У змові з представниками луганського криміналітету вони "обкладали даниною" підприємців, які здійснюють пасажирські перевезення з тимчасово окупованих територій Луганської області: вимагали гроші від водіїв і диспетчерів, погрожуючи їм насильством, знищенням або пошкодженням майна", - наголосив Абдула.

За його словами, харківські бандити разом з луганськими злочинцями запровадили схему розкрадання коштів з держбюджету, призначених для переселенців.

"Кримінальні доходи використовувалися для формування "общака", з якого забезпечувалися злочинці у в'язницях, а також організовувалися акції непокори в установах пенітенціарної системи Харківської області. Частина коштів скеровувалася на території, підконтрольні "ЛНР", - додав Абдула.

За його словами, співробітники СБУ спільно з поліцією затримали трьох членів банди: "Того ж дня за місцем проживання затримано двох організаторів банди".

"Як речові докази вилучено близько 160 тис.руб., 150 тис. дол., понад 50 тис. грн, ювелірні прикраси, списки перевізників, паспорти, пенсійні посвідчення, банківські картки для отримання соцвиплат, вогнепальну зброю і гранати. Крім того, виявлено "общак" криміналітету і наркотики", - сказав Абдула.

За його словами, затриманим повідомлено про підозру за статтями "Вимагання, що завдало майнової шкоди в великих розмірах" і "Незаконне поводження із зброєю". Невідкладні слідчі дії тривають.

Фото, відео: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-