Бійня під Радою: Сиротюку вручили підозру -

Бійня під Радою: Сиротюку вручили підозру - "Свобода"

Укрінформ
Голові фракції "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" у Київській міській раді Юрію Сиротюку вручили підозру у справі щодо подій 31 серпня біля Верховної Ради.

Про це повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

"28 квітня 2016 року в Шевченківському відділенні №4 Головного управління Національної поліції вручили остаточну підозру заступнику Голови Всеукраїнського об'єднання "Свобода", керівникові націоналістичної фракції у Київській міській раді Юрієві Сиротюку у справі щодо подій 31 серпня. Текст документа змінювали тричі. Нині націоналістові інкримінують "масові заворушення" та опір працівникам правоохоронних органів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначив слідчий, справу відкривають для ознайомлення фігурантам справи, після завершення ознайомлення її передадуть до суду.

"На думку слідчих, справу доведено до кінця, хоча ми не бачимо об'єктивного розслідування - швидше продовження попередньої позиції "органів". Адже ніхто не дослідив перевищення службових обов'язків та правопорушення, які 31 серпня біля Верховної Ради чинили правоохоронці щодо мітингувальників. Так само мене ніхто не допитав щодо завданих мені травм, їх не взяли до уваги, хоча побої було знято. Очевидно, що до суду поліція передасть сфабриковану справу, а не справжнє розслідування, якого так і не відбулося", - прокоментував вручення підозри Юрій Сиротюк.

Як відомо, 31 серпня минулого року під Верховною Радою сталися сутички між силовиками та мітингувальниками, які вимагали не ухвалювати зміни до Конституції.

Після голосування парламенту мітингувальники пішли штурмом на Верховну Раду і почали кидати димові шашки. Потім хтось кинув у лави міліції і Нацгвардії бойову гранату. Було поранено понад 130 осіб.

Один нацгвардієць помер від поранення уламком у серце,  ще двоє померли в лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-