Бійня під Радою: суд залишив підозрюваного під вартою

Бійня під Радою: суд залишив підозрюваного під вартою

Укрінформ
Апеляційний суд міста Київ відмовив у задоволенні апеляційної скарги захисту Ігоря Гуменюка, підозрюваного у скоєнні теракту під стінами Верховної Ради  31 серпня 2015 року, на рішення Печерського районного суду міста Київ щодо продовження йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 21 травня.

Відповідне рішення у вівторок оголосив головуючий у колегії суддя Олександр Бець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ухвала слідчого судді Печерського суду міста Київ, якою було продовжено строк тримання під вартою до 21 травня 2016 року включно, відносно Ігоря Гуменюка, залишити без змін. У задоволенні апеляційної скарги адвоката Свиридовського відмовити", - сказав суддя.

Гуменюк заявив, що вважає справу проти нього політичною розправою з противниками режиму Януковича і не визнає вину, яка йому інкримінується. Він додав, що все своє життя присвятив Україні, "захищав Україну від Януковича на Майдані і від Російської федерації на Сході".

Як відомо, 31 серпня минулого року під Верховною Радою сталися сутички між силовиками та мітингувальниками, які вимагали не ухвалювати зміни до Конституції.

Після голосування парламенту мітингувальники пішли штурмом на Верховну Раду і почали кидати димові шашки. Потім хтось кинув у лави міліції і Нацгвардії бойову гранату. Було поранено понад 130 осіб.

Один нацгвардієць помер від поранення уламком у серце,  ще двоє померли в лікарні.

Затриманий 21-річний Ігор Гуменюк, який, за словами глави МВС, кинув гранату - боєць добровольчого батальйону спецпризначення "Січ" (складається з членів "ВО "Свобода").

Голова МВС Арсен Аваков звинуватив лідера партії "Свобода" Олега Тягнибока та його однопартійців у трагедії під Верховною Радою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-