Українську бібліотеку в Москві виселять і переформатують - джерело

Українську бібліотеку в Москві виселять і переформатують - джерело

Укрінформ
Попри колишні обіцянки російської влади зберегти Бібліотеку української літератури (БУЛ) у Москві, її все ж планується виселити з нинішньої будівлі та переформатувати.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на свої джерела.

Зокрема, фонди БУЛ планується передати новоствореному Українському культурному центру, який заснують при Бібліотеці іноземної літератури - таку інформацію озвучив на одній із нарад директор цієї установи.

Таким чином, нинішню будівлю Бібліотеки української літератури буде звільнено від книг. А там - позбудуться і співробітників БУЛ.

Планується, що новий Український центр структурно увійде до складу Федеральної державної бюджетної установи культури «Всеросійська державна бібліотека іноземної літератури імені М.І.Рудоміно» (ВДБІЛ, Москва, вул. Ніколоямська, 1), але де саме він буде знаходиться, наразі невідомо. Можливо, що і в колишньому приміщенні Російсько-турецького наукового центру у ВДБІЛ, закритого 30 листопада 2015 року.

Як повідомляв Укрінформ, 28 жовтня 2015 року у БУЛ пройшов обшук, у ході якого слідчі нібито виявили екстремістську літературу. Проти директора бібліотеки Наталі Шаріної було порушено кримінальну справу за статтею "розпалювання національної ненависті та ворожнечі". 5 квітня їй також було пред'явлено звинувачення за статтею про розтрату. Шаріна перебуває під домашнім арештом - аж до 29 липня.

Усі обвинувачення Шаріна заперечує. Правозахисний центр "Меморіал" визнав її політв'язнем.

Раніше керівництво Москви і Росії заявляло, що Бібліотека української літератури у Москві буде збережена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-