Стець поговорить про Шустера з міністром соцполітики

Стець поговорить про Шустера з міністром соцполітики

Укрінформ
Міністр інформаційної політики Юрій Стець має намір обговорити з міністром соціальної політики Андрієм Ревою ситуацію, яка склалася навколо відомого журналіста Савіка Шустера, зокрема анулювання Київським міським центром зайнятості дозволу на його роботу.

Про це Стець сказав в ефірі телеканалу «112 Україна», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я буду мати діалог з міністром соціальної політики, хочу почути аргументи подібного рішення. Але кажу, що свободу слова ніхто не скасовував як конституційне право», - сказав Стець.

За словами міністра, про цю ситуацію він дізнався нещодавно зі ЗМІ. Урядовець наголосив, що не змінює свою позицію, і за будь-яких обставин захищатиме права журналістів. «І мені байдуже, яке прізвище та ім’я журналіста - Савік Шустер чи якесь інше», - сказав міністр.

Водночас Стець наголосив: «Сформувати позицію органу влади, який я очолюю, а не свою особисту позицію незалежно від того, яка у мене табличка на дверях, я зможу тільки виключно після діалогу, почувши аргументи того чи іншого органу виконавчої влади».

Раніше у вівторок, 26 квітня, стало відомо, що Шустеру, який має громадянство Канади, анулювали дозвіл на роботу в Україні на підставі отриманої від Державної служби зайнятості інформації про наявність кримінального провадження відносно ведучого, водночас сам Шустер про це не повідомив.

Згодом у Державній службі зайнятості пояснили, що підставою звернення до Київського міського центру зайнятості щодо анулювання дозволу на роботу для Шустера став лист від Державної фіскальної служби України про те, що відносно ведучого здійснюється кримінальне провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-