Чорнобильцям треба дати максимум із бюджету - Порошенко

Чорнобильцям треба дати максимум із бюджету - Порошенко

Укрінформ
В умовах економічної кризи через російську агресію уряд має винаходити на потреби чорнобильців максимум можливого із бюджету.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час виступу на заходах до 30-х роковин Чорнобильської катастрофи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Висловлюю глибоку вдячність мужнім учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і тим, хто нині продовжує виконувати складні й відповідальні завдання на станції та у зоні відчуження. Вважаю, що уряд у цих скрутних умовах економічної кризи, спричиненої російською агресію, має таки винаходити на потреби чорнобильців максимум можливого із бюджету - після задоволення потреб на оборону та безпеку", - сказав Порошенко.

Так, Президент підкреслив: чим далі відходимо від Чорнобиля, тим вище оцінюємо дії ліквідаторів - пожежників, будівельників, військовослужбовців, персоналу ЧАЕС, медиків, співробітників МВС, науковців, а також тогочасних волонтерів. Згадуємо також тих, хто поклав свої життя у боротьбі з ядерною смертю, зазначив він.

На переконання Порошенка, Чорнобильська аварія, як і аварія на АЕС "Фукусіма-1" в Японії, ще довго залишатиметься подією планетарного масштабу як виклик усьому людству. Подібні катастрофи не зважають на державні кордони і носять глобальний характер.

"Чорнобиль поставив на порядок денний безліч безпекових, інженерно-технологічних, екологічних і медичних проблем, ще й досі не вирішених. У той же час, це випробування дало нам відчуття єдності, породило могутню енергію мужності, солідарності, жертовності і співчуття. Чорнобиль показав, що ми, українці, сильний народ, здатний подолати навіть атомного демона", - наголосив Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-