Карпюк готує останнє слово

Карпюк готує останнє слово

Ексклюзив
Укрінформ
Микола Карпюк, який утримується в Грозному, готує промову для свого останнього слова. 

Про це розповів кореспондентові Укрінформу адвокат Докка Іцлаєв.

«Микола збирається виступати на процесі з останнім словом. Ми з ним вже двічі обговорювали цю тему», - повідомив Іцлаєв.

Раніше Карпюк в основному був відсутній в залі суду. Спочатку його видаляв суддя. Потім він сам відмовлявся подавати клопотання і повертатися в зал суду, кажучи, що це нічого не вирішує, оскільки «все це інсценування, все це цирк - нас (з Клихом. - Ред.) судять не за те, що ми щось зробили, а за те, що ми українці і потрапили до них в лапи».

Проте останнім часом моральний настрій Карпюка значно покращався. Багато в чому це пов'язано з тим, що через «Росузник» він почав одержувати листи підтримки зі всього світу. «У нього покращився настрій. Він тепер одержує листи звідусіль. Знаю, наприклад, що і з Канади є. І він дуже добре відчуває цю підтримку. Вона дає йому сили. Коля відповідає цим людям у міру можливостей. І він каже, що тепер нічого не боїться», - поділилася дружина Карпюка Олена.

Повністю розмову з родичами і адвокатами Миколи Карпюка і Станіслава Клиха читайте на сайті Укрінформу.

Нагадаємо, російське обвинувачення ставить у провину Карпюку і Клиху вбивство 30 військовослужбовців і замах на життя ще 15 солдатів, які вони, нібито, скоїли у складі загону "Вікінг" з 31 грудня 1994 року по 5 січня 1995-го в Грозному. Під час слідства до двох українців довго не допускали адвокатів, консула, піддавали тортурам. «Меморіал» визнав обох політв'язнями. Дебати призначені на 4 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-