Діаспора назвала Чорнобильську аварію наслідком імперської політики РФ

Діаспора назвала Чорнобильську аварію наслідком імперської політики РФ

Укрінформ
Зневага до людського життя, що призвела до жахливої трагедії на Чорнобильській АЕС, тепер виявляє Росія на сході України. 

Таку думку висловив президент Світового конгресу українців Євген Чолій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Світовий конгрес українців нагадує світові про жахливі події 26 квітня 1986 року в Чорнобилі і продовжує наголошувати на необхідності рішучих дій від міжнародного співтовариства у відповідь на постійну грубу зневагу Росією до цінностей людського життя, про що свідчать наслідки тривалої агресії в Східній Україні і незаконної окупації Криму", - сказав Чолій.

На його переконання, вибух на ядерному реакторі став "ще однією трагічною спадщиною російського імперіалізму". "Ця катастрофа сталася в результаті жорстокої експлуатації України та її народу за часів імперіалістичного російського режиму, який постійно проявляв повну зневагу до людського життя", - зазначив президент СКУ.

Він додав, що світове українство висловлює подяку міжнародним урядовим та неурядовим організаціям, "які надавали протягом багатьох років технічну, фінансову, а також гуманітарну допомогу українському народу". "У 30 річницю Чорнобильської катастрофи СКУ закликає міжнародну спільноту приєднатися до світового українства, щоб ушанувати пам'ять усіх героїв-ліквідаторів та жертв цієї трагедії", - підсумував Чолій. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-