СБУ, прокуратура і поліція відпрацьовують альтернативу амністії бойовикам

СБУ, прокуратура і поліція відпрацьовують альтернативу амністії бойовикам

Укрінформ
Служба безпеки України, прокуратура та Національна поліція разом працюють над рамковим документом, який детальніше визначить механізми використання програми "На тебе чекають удома".

Про це заявив керівник апарату глави СБУ Олександр Ткачук на брифінгу в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми все більше починаємо працювати з Національною поліцією, а також з Генеральною та військовою прокуратурою. Наразі розробляємо рамковий документ, який буде підписаний багатьма правоохоронними органами, і у рамках цього документа планується ще більш детально відпрацювати механізми та організаційні основи використання цієї програми для того, щоб дати можливість якомога більшій кількості людей повернутися до мирного життя", - сказав Ткачук.

Він також висловив сподівання на ефективну співрацю і з судовою гілкою влади: "Суди є ключовою частиною механізму цієї програми".

При цьому керівник апарату глави СБУ зауважив, що ця програма для більшості членів незаконних збройних формувань може слугувати своєрідною альтернативою амністії.

"Всебічна амністія - це один із тих пунктів, на якому зараз дуже активно наполягає російська сторона і керівництво так званих ДНР та ЛНР. Вони це сприймають як можливість уникнути відповідальності, бо на їхніх руках дуже багато крові. Але, за нашими оцінками, у доволі великої частини членів незаконних збройних формувань таких проблем з українським законом не буде. Як показує ця програма, вона фактично є альтернативою для більшості членів незаконних збройних формувань - і не через 3 чи 5 років, а вже сьогодні", - наголосив Ткачук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-