Росія досі тримає на Донбасі семитисячну армію - Полторак

Росія досі тримає на Донбасі семитисячну армію - Полторак

Укрінформ
Урегулювання конфлікту на Сході України може затягнутися на роки.

Таку оцінку висловив міністр оборони Степан Полторак під час спілкування з іноземними журналістами в середу, 20 квітня, повідомляє DW.

"На мою думку, це займе роки", - сказав він.

За словами Полторака, Росія досі розміщує на Донбасі своїх військових із налагодженим механізмом ротації. "Там трохи більше семи тисяч російських військових. Вони постійно проходять ротацію", - зазначив він.

Полторак прогнозує, що проросійські сепаратисти на Донбасі нападатимуть на українські позиції, провокуючи вогонь у відповідь з тим, щоби виставити Київ порушником мінських угод. Водночас, за його оцінками, здатність проросійських бойовиків розпочати широкомасштабний наступ на нинішньому етапі - "обмежена".

Полторак згадав і про гостру потребу в отриманні озброєнь від країн Заходу. "Що стосується потреби в летальній зброї, звісно, вона є завжди. Але дуже важко сказати, чи можливе її постачання. Я гадаю, що на цьому етапі - це практично неможливо", - зазначив він.

Нагадаємо, під час засідання тристоронньої контактної групи в Мінську, яке відбулося напередодні, заявили про різке збільшення обстрілів на Донбасі. За словами спецпредставника ОБСЄ Мартіна Зайдіка, фіксувалося 4700 порушень лише за одну добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-