СБУ підтвердила, що бойовики тримають у полоні співробітника ООН Супруна

СБУ підтвердила, що бойовики тримають у полоні співробітника ООН Супруна

Укрінформ
Питанням визволення незаконно утримуваного в Донецьку колишнього працівника СБУ, а нині співробітника моніторингової місії ООН, громадянина України Юрія Супруна займається Об'єднаний центр з координації пошуку і звільнення полонених.

Про це йдеться у відповіді СБУ на інформаційний запит Укрінформу.

"Інформація щодо захоплення Супруна Ю. В. врахована у роботі Об'єднаного центру з координації пошуку, звільнення незаконно позбавлених волі осіб, заручників та встановлення місцезнаходження безвісти зниклих в районі проведення анититерористичної операції", - йдеться у відповіді на інформаційний запит.

Також в тексті відповіді наголошується, що звільненням колишнього співробітника СБУ займається не лише СБУ, а ще й волонтери.

"Об'єднаним центром у взаємодії з іншими органами державної влади із залученням працівників громадсько-волонтерських організацій вживаються необхідні практичні та організаційні заходи, спрямовані на звільнення незаконно позбавленого волі осіб та заручників, а також пошуку безвісти зниклих у районі проведення АТО", - наголосили в СБУ.

У повідомленні зазначається, що Супруна звільнено з лав СБУ у 2014 році, проте чому його звільнили з посади, у повідомленні не уточнюється.

"За інформацією, що надана прес-центру СБ України компетентними підрозділами, Супрун Юрій Вікторович був звільнений з лав СБ України у 2014 році", - зазначається у відповіді на інформаційний запит.

Нагадаємо, що 8 квітня 2016 року в окупованому Донецьку, підтримувані Росією сепаратисти з угруповання «ДНР», затримали колишнього полковника Служби безпеки України Юрія Супруна, який на час перебування на окупованих територіях працював представником місії ООН.

Як повідомила Уповноважена Президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко, до затриманого бойовиками співробітника моніторингової місії ООН, громадянина України, бойовики не допускають представників міжнародних місій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-