Суд у

Суд у "діамантовій справі" перенесли на травень

Укрінформ
Голосіївський районний суд Києва переніс розгляд справи колишнього заступника керівника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна й екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця - так званих діамантових прокурорів - на 10 травня.

Як повідомляє Радіо Свобода, сторона обвинувачення просила спочатку розглянути документи у справі, але суд підтримав адвокатів і вирішив 10 травня спочатку допитати свідків.

Зокрема, 10 травня планують допитати чотирьох свідків з боку сторони обвинувачення, серед яких народний депутат В’ячеслав Константіновський.

Ще одне засідання заплановане на 18 травня.

Нагадаємо, у липні 2015 року Корнійця та Шапакіна затримали під час отримання хабаря на суму в понад 3 мільйони гривень. Крім того, під час обшуків у них виявлено близько 400 тисяч доларів готівкою, автомат Калашникова та холодну зброю, ювелірні вироби і 39 пакетів з діамантами.

Їм повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України.

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 3,2 мільйони гривень Олександру Корнійцю та 3 мільйони гривень Володимиру Шапакіну. Пізніше Шапакіну суд збільшив розмір застави до 6,4 мільйонів гривень, які він вніс, – і вийшов на волю. Корнієць також вніс заставу.

4 січня Генеральна прокуратура передала провадження стосовно «діамантових прокурорів» до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-