Підозрюваних у вбивстві харківського адвоката знайшли у Києві та Одесі

Підозрюваних у вбивстві харківського адвоката знайшли у Києві та Одесі

Укрінформ
Працівники поліції розкрили вбивство відомого харківського адвоката Віктора Лойка. Вони  затримали в Києві 26-річного підозрюваного. Його спільника виявлено мертвим у квартирі житлового будинку у місті Одесі.

Про це повідомляє ГУНП в Харківській області.

«У середині березня у квартирі за місцем мешкання правоохоронцями було виявлено тіло 52-річного  адвоката. Оглядом місця події встановлено, що в квартирі панує безлад, зникли ювелірні вироби, мобільні телефони та гроші. Тиждень тому один з підозрюваних був затриманий у місті Києві. За місцем його мешкання працівники карного розшуку виявили речові докази - ювелірні вироби, викрадені у адвоката», - йдеться в повідомленні.

Як зазначив заступник начальника ГУНП в Харківській області - начальник Слідчого управління Олександр Бударний, під час слідства було встановлено, що підозрюваний діяв разом зі спільником, який був знайомий із потерпілим. Під приводом дружнього візиту чоловіки прийшли до квартири адвоката, дочекавшись зручного моменту, напали на нього та почали душити. Після вбивства зловмисники викрали ювелірні вироби та гроші, що належали потерпілому.

Кілька днів тому оперативникам вдалося розшукати іншого співучасника злочину. Його тіло без ознак насильницької смерті було виявлено у квартирі житлового будинку у місті Одесі. Зараз проводиться судово-медична експертиза для встановлення причин загибелі чоловіка. Про його причетність до скоєння вбивства свідчать виявлені у помешканні речові докази - ювелірні вироби, що належали адвокату.

Київським районним судом міста Харкова затриманому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без встановлення суми застави.

Як повідомила прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик, затриманий надає зізнавальні свідчення.

«Він співробітничає зі слідством і надає ззізнавальні свідчення. За його словами, він перебував у квартирі адвоката вперше, водночас його подільник, тіло якого знайдено в квартирі в Одесі, бував там не раз, і був знайомий з господарем кілька місяців. Йому ж, мовляв, належить намір з користі убити адвоката, в квартирі якого було багато дорогих речей. Саме він, за словами затриманого, задушив адвоката ззаду за допомогою ліктя, щоб не було слідів», - зазначила Дубовик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-