Учасникам АТО хочуть дозволити раніше йти на пенсію

Учасникам АТО хочуть дозволити раніше йти на пенсію

Укрінформ
Окремі категорії учасників проведення Антитерористичної операції планується зрівняти у правах пільгового виходу на пенсію з учасниками бойових дій.

Відповідний законопроект №3252 про внесення змін до деяких законів щодо пенсійного забезпечення народні депутати ухвалили за основу 236 голосами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначила голова Комітету ВР з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова, цей законопроект передбачає запровадження єдиного підходу у застосуванні пільгового виходу на пенсію до всіх учасників бойових дій, зокрема й до учасників АТО.

За її словами, сьогодні лише люди, які отримали статус учасника бойових дій, мають право виходити на пенсію на 5 років раніше. У разі ж ухвалення цього проекту закону учасники бойових дій та АТО будуть зрівняні у правах дострокового виходу на пенсію.

Крім того, Рада ухвалила зміни до закону«Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» (щодо необхідного страхового стажу для призначення пенсій інвалідам другої групи). Відповідний законопроект № 2511-а підтримали 289 народних депутатів.

Цим законодавчим актом подовжено до 1 січня 2017 року дію норми закону, яка надає особам, визнаним інвалідами II групи, право на призначення пенсії по інвалідності за наявності у них на час настання інвалідності або на день звернення за пенсією страхового стажу, необхідного для призначення пенсій по інвалідності I групи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-