Справу

Справу "26 лютого" свідомо затягують до літнього затишшя - Полозов

Укрінформ
Затягування "справи 26 лютого" - "розпорядження ззовні", а не ініціатива влади окупованого Криму.

Про це адвокат Ахтема Чийгоза Микола Полозов розповів кореспондентові Укрінформу.

"Ознайомлення з матеріалами "справи 26 лютого" після доопрацювання слідством показало, що там практично нічого нового не зроблено. Даремна праця. Навіщо ця справа поверталася - незрозуміло. Очевидно, що це не місцева ініціатива, а розпорядження ззовні. Можу висловити тільки одне припущення. Процес затягують до літа, коли громадський інтерес до всіх таких питань знижується", - сказав Полозов.

За його словами, зміни у справі після "доопрацювання" незначні - "уточнення шкоди, заподіяної потерпілим". "Для російських судів це така "дрібниця", заради якої справу повертати не стали б. Мої найгірші передчуття не виправдалися: нових обвинувачень нашим обвинуваченим пред'являти не стали. Обвинувачення за ст.212 ч.1 (організація масових заворушень) подано в редакції закону 1996 року "тяжкі злочини", але не перекваліфіковано в "особливо тяжкі". З іншого боку, я і писав про цю можливість з тим, щоб запобігти такому розвитку подій", - пояснює адвокат.

У вівторок Микола Полозов поїде на зустріч з Надією Савченко в Новочеркаське СІЗО. У четвер він планує повернутися у Сімферополь, де продовжить роботу у "справі 26 лютого".

Як повідомляв Укрінформ, після анексії Криму Росією на півострові російські правоохоронці почали судити кримськотатарських активістів, які брали участь у мітингу 26 лютого 2014 року на боці прихильників територіальної цілісності України. За даними російського слідства, через тисняву загинуло двоє мітингувальників, 79 осіб отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Підсудні своєї провини не визнають і вважають цю справу політично мотивованою. Ознайомлення обвинувачених та їх захисників з матеріалами справи "26 лютого" почалося минулої суботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-