Касько розповів про свої квартири

Касько розповів про свої квартири

Укрінформ
Колишній заступник генерального прокурора України Віталій Касько розповів про квартири, через які проти нього порушили кримінальні справи.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Я працював в органах прокуратури з 1998 року, куди був направлений за розподілом після закінчення університету. У 2002 році мене запросили на роботу до Генеральної прокуратури України. У зв’язку з переїздом зі Львова до Києва мені та моїй мамі міська влада – наголошую, що не ГПУ – виділила однокімнатну квартиру, жила площа якої становила близько 19 квадратних метрів. В подальшому моя мама приватизувала це житло», – написав Касько.

У 2005 році він звільнився з ГПУ, "не маючи перспектив для професійного зростання там". Після звільнення Касько працював адвокатом.

«У 2007 році ГПУ запросила мене повернутися, але уже на посаду начальника управління. У 2008 році ГПУ ініціювала виділення мені трикімнатної квартири, яка й спричинила всю цю зайву увагу до мене. Це було перше і єдине службове житло, яке я отримував. Для отримання цього житла я надавав ГПУ ту інформацію і у тій формі, як це вимагалися профільним управлінням. У тому числі довідку ЖЕКу про склад сім’ї, інформацією з якої спекулює ГПУ», – зазначив Касько.

За його словами, після призначення Віктора Пшонки генеральним прокурором він звільнився з органів прокуратури, а отриману трикімнатну квартиру приватизував.

Нагадаємо: 10 квітня Генеральна прокуратура вручила повідомлення про підозру колишньому заступникуові генпрокурора Віталієві Каську. Його підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу, у справі, «пов’язаній із махінаціями з державним житлом».

У Генпрокуратурі підтверджують подання до суду клопотання про обрання екс-заступникові генерального прокурора Віталієві Каську арешту як запобіжного заходу.

Касько відкидає звинувачення на свою адресу і заявляє про намір відомства дискредитувати його.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-