Касько сказав, кому перейшов дорогу

Касько сказав, кому перейшов дорогу

Укрінформ
Екс-заступник Генерального прокурора України Віталій Касько переконаний, що кримінальне провадження проти нього є політичним замовленням.

Про це він заявив журналістам під час перерви у його допиті в ГПУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це кримінальне провадження - політичне замовлення, пов’язане з моєю позицією під час роботи заступником Генерального прокурора у справі "діамантових прокурорів", взагалі щодо реформування прокуратури. Воно було порушене для того, щоб, по-перше, помститися за ті дії, які були мною ініційовані, а по-друге, аби продемонструвати прокурору та взагалі працівникам правоохоронних органів, що за будь-які намагання змінити систему, яка багатьох влаштовує, на жаль, вони будуть покарані", - сказав Касько.

Він уточнив, що політичне замовлення зробили люди, яким він "перейшов дорогу", "починаючи від Шокіна і закінчуючи його вищестоячими друзями".

"Коли будуть відомі чіткі прізвища, я обов'язково їх назву", - запевнив екс-заступник Генпрокурора.

Як повідомлялося, колишньому заступнику Генерального прокурора В.Каську 10 квітня вночі на вулиці вручили підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 та ч. 4 ст. 358 КК України. Справа стосується шахрайства з нерухомістю.

У 2003 році Касько отримав службову однокімнатну квартиру в Печерському районі столиці, яку пізніше, за даними ЗМІ, приватизувала його матір, яка вже проживала у трикімнатній квартирі в Києві.

У 2010 році Касько знову звернувся до Генпрокурора щодо надання йому службової квартири. Він повідомив, що проживає з дідусем, матір'ю та сестрою. Родині Каська виділили трикімнатну квартиру в тому ж Печерському районі - на бульварі Дружби народів, 14-16, площею 155 кв. м.

У грудні 2010 року Касько звільнився з ГПУ і працював як адвокат. За два місяці до звільнення з ГПУ трикімнатну квартиру, виділену його родині, вилучили з переліку службових.

У березні 2016 року Генпрокурор Віктор Шокін через суд домігся арешту квартири свого екс-заступника Каська на бульварі Дружби народів, 14-16.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-