Розстріл групи Ендрю: суд продовжив домашній арешт

Розстріл групи Ендрю: суд продовжив домашній арешт "Змію"

Укрінформ
Демобілізований старшина розвідроти 92-ї бригади ЗСУ Олександр Свідро (позивний "Змій"), якого підозрюють у причетності до розстрілу мобільної групи Андрія Галущенка ("Ендрю"), ще 2 місяці проведе під домашнім арештом.

Про це заявив за результатами засідання суду у понеділок слідчий суддя Краматорського міського суду Донецької області Андрій Лутай, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Слідчий суддя ухвалив: клопотання прокурора про продовження строку домашньому арешту Свідру Олександру Григоровичу задовольнити. Продовжити відносно Свідра Олександра Григоровича строк дії запобіжного засобу у вигляді цілодобового домашнього арешту за адресою ... із застосуванням електронного засобу контролю на 2 місяці, тобто до 9 червня 2016 року включно", - йдеться в ухвалі суду.

Свідро також має утримуватися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними у даному кримінальному провадженні, а також здати слідчому свої документи, які дозволяють виїзд за кордон.

Під час засідання прокурор, начальник відділу процесуального керівництва Військової прокуратури сил АТО Микола Чернага зазначив, що колишній старшина розвідроти продовжує підтримувати зв'язок з військовослужбовцями та командуванням 92 омбр і може спробувати знищити речові докази, а також незаконно вплинути на свідків і потерпілих. Крім того, прокурор стверджує, що Свідро, який нібито налагодив "тісні зв'язки" з членами НЗФ на окупованих територіях, може втекти з території України.

Окремо прокурор повідомив, що наразі Свідро проходить і у другому кримінальному провадженні, пов'язаному з незаконним зберіганням боєприпасів (за словами екс-розвідника, це декілька магазинів з патронами пістолета, які він забув у своєму бронежилеті).

Сторона захисту на засіданні заявляла про необхідність скасування домашнього арешту, мотивуючи це як належним виконанням підозрюваним своїх обов'язків, так і відсутністю доказів причетності Свідра до вбивства.

Колишній старшина розвідроти 92-ї бригади Свідро підозрюється в тому, що 2 вересня 2015 року, "діючи за попередньою змовою групи осіб, вчинив у спосіб, небезпечний для життя багатьох осіб, умисне вбивство двох осіб" - членів мобільної групи по боротьбі з контрабандою Андрія Галущенка з позивним "Ендрю" та співробітника фіскальної служби Дмитра Жарука - та "незакінчений замах на ще 4 осіб у зв'язку з виконанням ними свого обов'язку".  

Закон передбачає покарання за такий злочин до 15 років тюрми або довічне позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, 12 та 14 лютого за підозрою у вбивстві мобільної групи "Ендрю" було затримано та поміщено у СІЗО двох колишніх розвідників 92-ї омбр Олександра Свідра (позивний "Змій") та Павла Долженка (позивний "Крим"). Пізніше обом колишнім військовослужбовцям обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Рішення про продовження запобіжного заходу  щодо Долженка Краматорський міський суд прийматиме у середу, 13 квітня.

Фото: www.hromadske.tv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-