Адвокат: Лікарі попередили Савченко - ймовірність раптової смерті дуже велика

Адвокат: Лікарі попередили Савченко - ймовірність раптової смерті дуже велика

Укрінформ
Лікарі попередили незаконно засуджену в Росії народного депутата України Надію Савченко про велику ймовірність утворення тромбу і раптової смерті.

Про це повідомив один з її адвокатів Микола Полозов, який побував сьогодні у підзахисної.

"Зустрівся з Надією Савченко в СІЗО. Худа, з чорними тінями під очима. Вага трохи менше 60 кг... У п'ятницю дозволила взяти аналіз крові. За словами Надії, в крові чотириразове перевищення елементів, що згущують кров, і дворазове зниження елементів, що розріджують кров. Як їй сказали лікарі, кров перетворилася на смолу, яку серцю дуже складно прокачувати, і велика ймовірність утворення тромбу і раптової смерті, буквально уві сні", - зазначив захисник.

Після цього, зазначив він, адміністрація СІЗО заметушилася, і "почалися "танці з бубнами".

"Спочатку приходив начальник СІЗО і попередив, що до неї можуть почати застосовувати заходи примусового виведення з голодування. Потім з Москви спеціально прилетіла головна у ФСВП по медичній частині, прізвище Надія не запам'ятала, ім'я та по батькові - Ірина Іванівна. Всі разом вони почали вмовляти Надію на госпіталізацію. Від госпіталізації Савченко відмовилася, погодилася на введення їй глюкози та натрію хлориду внутрішньовенно", - пише адвокат.

За його словами, припинити сухе голодування Савченко відмовляється. При цьому вона розуміє, що підтримувати організм внутрішньовенно довго лікарі не зможуть, але починати пити воду і приймати їжу не збирається. Надія дуже чекає допуску до неї незалежної комісії лікарів, українських або німецьких медиків. Але поки що ніякої позитивної інформації про їх допуск на сьогодні немає, наголосив Полозов.

"Поки Надія Савченко тримається, але сил у неї зовсім небагато. Домовилися, що вона спробує протриматися до четверга, коли ми знову приїдемо. Далі буде видно", - пише адвокат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-