Полковника Нацгвардії взяли на хабарі військовому прокурору

Полковника Нацгвардії взяли на хабарі військовому прокурору

Укрінформ
Військовою прокуратурою Південного регіону України викрито та задокументовано схему розкрадання державних коштів, виділених на забезпечення життєдіяльності підрозділів Національної гвардії України.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

"Заступник начальника Центрального територіального управління Національної гвардії України, який безпосередньо відповідає за питання тилового забезпечення військовослужбовців, вирішив кардинально розібратися з цією проблемою", - зазначають у відомстві.

Пропонуючи хабара військовому прокурору одного з гарнізонів Південного регіону у сумі 130 тис грн, вказаний полковник домагався закриття кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) за фактом системного розкрадання грошових коштів, призначених для забезпечення соціально-побутових потреб військовослужбовців у районі проведення АТО (задокументовані попередні збитки державі становлять майже 2 млн грн).

"8 квітня 2016 року під час передачі хабара зловмисник затриманий військовою прокуратурою Південного регіону України спільно з співробітниками УСБУ в Дніпропетровській області та підрозділом військової контррозвідки", - зазначили у прес-службі.

Готується повідомлення про підозру за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 ККУ (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) та клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

"Ця невдала спроба уникнути відповідальності може "коштувати" так званому "гвардійцю" ще від 4 до 8 років додатково. Досудове розслідування здійснюється військовою прокуратурою Запорізького гарнізону Південного регіону України", - повідомили у ГПУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-