Підпал Голосіївського суду: СБУ не виключає російський слід

Підпал Голосіївського суду: СБУ не виключає російський слід

Укрінформ
Служба безпеки  не виключає, що до підпалу кабінету судді Голосіївського суду може бути причетна Росія. 

Про це заявив голова СБУ Василь Грицак на брифінгу у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не виключаю російського сліду в цій справі. Ми, аналізуючи все те, що отримуємо з відкритих та закритих джерел, спостерігаємо за тим, як все йде до затягування по суті справи 2 російських ГРУшників", - сказав Грицак.

Він також пояснив, що відкидати інші наміри підпалу кабінету судді Голосіївського суду не варто.

"Так, дійсно, в Голосіївському суді згорів один кабінет, ми можемо робити лише припущення, з якою метою і хто це міг зробити. З одного боку Голосіївським судом розглядається відоме кримінальне провадження по звинуваченню 2 російських ГРУшників, ви знаєте історію, яка трапилася з їх адвокатом, але я думаю, що не одна справа ГРУшників розглядається російським судом. Дуже зручно, замаскувавшись під ту справу, спалити кабінет з наміром знищити матеріали іншого кримінального провадження, таким чином списати все на відомішу справу", - додав Грицак.

Як повідомляло агентство, близько третьої години ранку до чергової частини поліції Києва надійшло повідомлення, що група молодиків перелізла через паркан, який огороджує будівлю Голосіївського суду, та кинула пляшки із запальною сумішшю. Одна з них розбила вікно на третьому поверсі. У результаті частково вигорів кабінет судді, який є головуючим у справі російських ГРУшників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-