СБУ не знайшла у мера Одеси подвійного громадянства

СБУ не знайшла у мера Одеси подвійного громадянства

Укрінформ
Співробітники Управління Служби безпеки України в Одеській області розглянули заяву виконувача обов’язків заступника голови Одеської облдержадміністрації Олександра Боровика про можливу наявність у мера Одеси Геннадія Труханова подвійного громадянства. Подвійного громадянства у чиновника УСБУ не виявила. 

Про це повідомила одеська УСБУ в Facebook

"Управлінням Служби безпеки України в Одеській області в межах компетенції опрацьовано заяву виконувача обов’язки заступника голови Одеської обласної державної адміністрації Олександра Боровика... Було опитано Геннадія Труханова, який заперечив наявність у нього російського паспорта. Проведено бесіди з десятками активістів, які у ЗМІ та соціальних мережах поширювали відповідну інформацію. На жаль, вони лише повторювали раніше поширену інформацію та надали ксерокопії документів, які важко розцінювати як докази, хоча навіть їх долучено до матеріалів перевірки", - зазначили в УСБУ.

Офіційну заяву Боровика розглянуто Службою менш ніж за 24 години. У зв’язку з тим, що у заяві відсутні питання, що відносяться до компетенції СБ України, згідно з частиною 3 статті 7 Закону України "Про звернення громадян" вона була скерована за належністю до облуправлінь Державної міграційної служби, Національної поліції України та Державної фіскальної служби України.

Як повідомляв Укрінформ, 6 квітня Боровик поширив інформацію про те, що звернувся до органів СБУ з вимогою перевірити зв'язки Труханова з організованим злочинним угрупованням і використанням офшорних фірм, в тому числі в міських закупівлях, а також провести повну перевірку його фінансів. Ідентичну заяву Боровик подав до НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-