У НАБУ підкреслюють: кров судді-хабарника не на їхніх руках

У НАБУ підкреслюють: кров судді-хабарника не на їхніх руках

Укрінформ
У НАБУ вважають звинувачення з боку Голови Ради суддів України Валентини Сімоненко у тому, що дії працівників НАБУ та Національної поліції нібито призвели до спроби самогубства судді, безпідставними і абсурдними.

На цьому наголошується у роз'ясненні Національного антикорупційного бюро.

"Працівники НАБУ та поліції діяли у повній відповідності до законодавства України. Якщо діяння, спрямовані на документування фактів отримання хабара, вважати спробою доведення до самогубства, тоді боротьба з корупцією не матиме жодного сенсу", - підкреслили у відомстві.

За даними антикорупційників, після встановлення місцезнаходження судді-втікача його оглянули лікарі та виявили тілесні ушкодження, яких, він, імовірно, завдав собі сам. За висновками лікарів ці ушкодження не становлять загрози його життю та здоров'ю.

Крім того, на тілі судді медиками знайдені ознаки того, що суддя завдавав собі схожих тілесних ушкоджень раніше, сказали у НАБУ.

Наразі у слідства є постанова прокурора про здійснення огляду судді судмедекспертом. Також планується проведення судово-психіатричної експертизи, підкреслили антикорупційники.

Нагадаємо, голова Ради суддів України Валентина Сімоненко заявила, що спроба затримання працівниками НАБУ та Нацполіції судді Малиновського райсуду Одеси  ледь не закінчилася самогубством підозрюваного.

Як відомо, детективи Національного антикорупційного бюро України спільно з працівниками Національної поліції викрили у вівторок одного із суддів Малиновського райсуду Одеси в отриманні неправомірної вигоди у сумі 500 тисяч гривень. Однак при затриманні суддя вчинив опір і, застосувавши вогнепальну зброю та користуючись статусом недоторканності, зник з місяця події.

Увечері 29 березня працівники НАБУ та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заявили, що ними встановлено місце знаходження судді, який застосував вогнепальну зброю проти детективів.

Нині він перебуває в 11-й лікарні міста Одеси з порізаними венами під охороною правоохоронців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-