Суддя-хабарник, що відстрілювався від НАБУ, спробував накласти на себе руки

Суддя-хабарник, що відстрілювався від НАБУ, спробував накласти на себе руки

Оновлено
Укрінформ
Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко стверджує, що спроба затримання працівниками НАБУ та Нацполіції судді Малиновського райсуду Одеси ледь не закінчилася самогубством підозрюваного в хабарі. Вона засудила такі дії правоохоронців.

Про це йдеться в заяві, розміщеній на офіційному веб-порталі «Судова влада України».

«Голова Ради суддів України стурбована тим, що під час проведення і затримання судді Малиновського районного суду міста Одеси методи та дії працівників Національного антикорупційного бюро України та Національної поліції призвели до спроби самогубства підозрюваного. За бажанням зробити з факту запобігання чи розслідування злочину яскраву театральну виставу, часто-густо правоохоронні органи, в особі їх окремих керівників, не замислюються над тим, що такі дії стосуються долі, здоров'я та життя людини», - наголошується в заяві.

Сімоненко закликала усіх працівників правоохоронних органів, суддів, працівників апарату судів та усіх органів судової влади при виконанні своїх обов'язків пам'ятати, що «повага до честі та гідності людини під час розслідування кримінальних правопорушень є демонстрацією принципу презумпції невинуватості, закріпленого у Конституціях більшості країн світу та України».

Нагадаємо, детективи Національного антикорупційного бюро України спільно з працівниками Національної поліції викрили у вівторок одного із суддів Малиновського райсуду Одеси в отриманні неправомірної вигоди у сумі 500 тисяч гривень. Однак при затриманні суддя вчинив опір і, застосувавши вогнепальну зброю та користуючись статусом недоторканності, зник з місяця події.

За інформацією правоохоронців, півмільйона гривень посадовець вимагав через посередника для винесення певного судового рішення у цивільний справі про стягнення боргу.

Увечері 29 березня працівники НАБУ та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заявили, що ними встановлено місце знаходження судді, який застосував вогнепальну зброю проти детективів.

«Наразі проводяться слідчі дії та вирішується питання щодо застосування запобіжних заходів», -  додали в НАБУ.

Разом з тим вони відмовилися назвати прізвище судді. 

Заступник начальника відділу прес-служби Національного антикорупційного бюро України Вікторія Скорикова в ефірі телеканалу "112 Україна" заявила, що «можлива причетність до злочину заступника голови Малиновського районного суду Одеси».  Заступником голови суду є Віталій Гранін.

У соцмережах, зокрема в інтернет-спільноті "Судді України" фігурує ще прізвище судді Малиновського суду Одеси Олексія Бурана.

Користувачі також стверджують, що вночі Олексій Буран забарикадувався в будинку і відстрілювався з карабіна. При цьому він телефонував Граніну та казав, що живим не здасться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-