Сакварелідзе - у генпрокурори: одесити вже збирають підписи

Сакварелідзе - у генпрокурори: одесити вже збирають підписи

Укрінформ
Близько двохсот одеситів у середу під будівлею обласної прокуратури влаштували мітинг на підтримку Давіда Сакварелідзе, під час якого розпочали збір підписів за призначення його Генеральним прокурором України.

Учасники акції облаштували "вільний мікрофон", завдяки чому присутні мали змогу висловити думки з приводу звільнення заступників Генпрокурора Давіда Сакварелідзе та Віталія Каська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сакварелідзе - це та кувалда, що спроможна розбити скелю корупції. Зараз стара система прокуратури закручена на договорняках, силкується кігтями вчепитися в нього. Так звана стара гвардія по суті забирає не тільки наше майбутнє, а й майбутнє наших дітей. Два роки тому ми збирались на мегамарш, аби продемонструвати: Одеса - це українське місто. А зараз зібралися, щоб сказати: "Ні  - договорнякам влади"! - заявив громадський діяч Сергій Гуцалюк, що був одним з лідерів одеського Євромайдану.

Його підтримали промовці Михайло Голубєв, підприємець Ігор Бичков, представник Люстраційної комісії в Одеській області Костянтин Цховребашвілі та інші.

Представники патріотичних організацій «Правий сектор», «Самооборона Одеси», «Автомайдан» та інших тримали в руках плакати з гаслами: "Одеса - за Сакварелідзе!", "Діамантових прокурорів - за грати!", "Ми - за правду і справедливість", "Ні - кадровій політиці Ківалова!".

Учасники акції розпочали збір підписів під петицією "Сакварелідзе - в генпрокурори".

Варто зауважити, що сам Сакварелідзе неодноразовов заявляв, що не претендує на посаду глави ГПУ.

Як повідомляв Укрінформ, одним з останніх рішень Віктора Шокіна на посаді Генпрокурора України стало звільнення заступника і одночасно прокурора Одеської області Давіда Сакварелідзе, якого було притягнуто до дисциплінарної відповідальності "за грубе порушення правил прокурорської етики".

Заступник Генпрокурора Віталій Касько заявляв, що вирішив піти з посади через відсторонення його від справи "діамантових прокурорів". 15 березня в ГПУ задовольнили його заяву про відставку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-