Нацгвардія не хоче втручатися в

Нацгвардія не хоче втручатися в "бурштиновий" конфлікт

Укрінформ
Командувач Національної гвардії генерал-лейтенант Юрій Аллеров переконаний, що не можна залучати військові формування для боротьби з людьми, які безпосередньо здійснюють незаконний видобуток бурштину на Рівненщині. Спочатку ситуацією має зайнятися поліція.

Про це він зазначив під час прес-конференції в Укрінформі.

«Там (на Рівненщині - ред.) знаходяться наші громадяни і вони не зі зброєю, а з лопатами. Якщо люди там роблять якісь незаконні дії, це повинно бути зафіксовано представниками поліції, прокуратури. Тільки суд може визначити, хто правий, хто не правий. Застосування військ всередині країни чітко прописано чинним законодавством. Сьогодні, напевно, буде не зовсім правильно застосувати військові формування напряму на людей, які кимось організовані», - сказав Аллеров.

За його словами, наразі питаннями незаконного видобутку бурштину, перш за все, повинна зайнятися поліція та прокуратура, які й мають знайти організаторів, тих, хто «кришує» ці процеси.

Водночас він пообіцяв, що за необхідності сили Нацгвардії готові прийти на допомогу правоохоронцям.

«Це (боротьба з видобутком бурштину - ред.) - комплексний підхід і покладати одну відповідальність на Національну гвардію, я думаю, це неправильно», - підкреслив Аллеров.

Як повідомляло агентство, раніше голова Рівненської ОДА Віталій Чугунніков звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням ввести в північні райони області Нацгвардію і зупинити незаконний видобуток бурштину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-